Thursday, July 19, 2007

Het Heritage Museum

In het metrostation

Het Heritage Museum

Bronzen masker

Boeddha

Cantonese Opera

7 juni 2007

Vandaag sliepen we eens uit omdat het gisteren nogal laat werd. In de late voormiddag namen we de metro van Yau Ma Tei naar Kowloon Tong en van daar de trein naar Tau Wai, waar we het Heritage Museum gingen bezoeken. Volgens onze reisgids moesten we van aan het station nog een bus nemen naar het museum. Terwijl we aan het wachten waren, begon het ineens serieus te regenen en een vriendelijk madammeke bood ons haar tweede paraplu aan. Net voor we dan de bus opstapten vertelde een man ons dat het museum te voet te bereiken was. Een vriendelijke gast die we onderweg tegenkwamen nam ons mee tot aan het museum. Hij was ook al eens in Belgiƫ geweest voor 2u en had mosselen gegeten.
In het museum begonnen we direct met de interessantste tentoonstelling "The mystery of ancient shu, cultural relics from Sanscingdui and Jinsha". Men stelde er allerlei gebruiksvoorwerpen en relikwiƫen tentoon die gevonden zijn aan de Yangtze River in China. We kregen er enorme bronzen maskers te zien en voorwerpen gemaakt uit jade, goud en hout. Deze vondst is heel belangrijk voor de Chinese geschiedenis, omdat het de eerste keer was dat ze zo'n archeologische sites vonden. Hierdoor zullen er zelfs aanpassingen moeten gebeuren in de Chinese geschiedenisboeken. Er is momenteel nog bitter weinig bekend over deze beschaving en daardoor hangt er ook een groot mysterie rond deze maskers. Men weet dat ze ooit verzameld zijn in twee grote tombes ergens in de vroegere hoofdstad en daarna in brand gestoken zijn. Waarom? Dat weet niemand.

In de volgende hal vonden we de nieuwste design series van Hong Kong, hypermodern en heel flashy. Verder bezochten we nog een hal waarin de geschiedenis van de New Territories werd toegelicht. Hier woonden Hong Kong's eerste inwoners, die leefden in het bronzen tijdperk. Verder werd er aandacht besteed aan de cultuur van deze grootstad met de beroemde schilder Chao Sahao en de bizarre Cantonese opera.
's Avonds aten we een driegangenmenu in onze hostel. De soep was lekker en het Chinees bier viel ook nog mee, maar de rest niet en het was ook een beetje te weinig. Maar we betaalden dan ook bijna niks.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home