Thursday, July 19, 2007

The Peak Tower

The Peak Tram

Uitzicht over Hong Kong

Het duurste huis ter wereld

The Happy Valley Races

Kim Clijsters

6 juni 2007
We kochten koffiekoeken bij een bakker en namen de metro tot in Central op Hong Kong Island. Daar moesten we de Peak Tram nemen, die wordt omhooggetrokken door 1 kabel van 44mm, tot aan de Victoria Gab en de Peak Tower. Omdat het nog bewolkt was, liepen we wat rond in de toren met winkeltjes, restaurants en cafés, maar na een uurke kregen we een prachtig uitzicht over Hong Kong. Op de top van de heuvel lag ook de Galleria, een gallerij met nog meer winkels, waar we ook een kijkje namen. We deden ook twee wandelingen. De eerste ging door het regenwoud rond The Peak met de beste uitzichten op de stad. De tweede ging langs de duurdere huizen, waarvan één het duurste huis ter wereld was. In '97 vroegen ze er 9.000.000.000 HKD (833.512.393 euro) voor, maar uiteindelijk is de prijs gecrashed en hebben ze er nog 1/3 van gekregen. Wij zijn er als echte paparazzi rond geslopen om een foto te nemen.
Terug beneden aan de heuvel stonden we op het Central's Statue Square, het financiële, politieke, historische en sociale hart van Hong Kong. We gingen binnen in de 368m hoge Bank of China Tower. Hij telt 70 verdiepingen en wij mochten tot de 43e gaan voor nog maar eens een uitzicht over de stad. De HSBC Bank bouwde het duurste gebouw ooit van meer dan 5 biljoen HDK. De leeuwen die voor het gebouw staan brengen geluk en staan ook op de briefjes van 100 HKD. We gingen een kijkje nemen naar The Cenotaph, een herdenking aan WOI en WOII. Ook het Thomas Jackson Statue (bankier uit 19e eeuw), het gerechtsgebouw van 150 jaar oud in rode baksteen en het parlement waren in deze buurt te bezichtigen. We liepen er zelfs door de duurste winkelcentra met boutiques van o.a. Armani, Prada en Gucci.
Na het avondeten trokken we naar de Happy Valley Races. Op woensdagavond zijn hier de beste paardenracen met een goede atmosfeer en enorm veel weddenschappen. Tom en ik deden 3 weddenschappen onder elkaar. De eerste race won mijn paard en de tweede en derde race won Tom zijn paard en het mijne was telkens tweede. Hadden we toen voor geld gespeeld, zouden we superveel gewonnen hebben. Maar toen zag Tom ineens Kim Clijsters en haar mama staan. Wij gingen er toch een beetje zenuwachtig en zwetend op af, maar het bleek een Brits kieken te zijn dat er eigenlijk helemaal niet op trok (enkel van ver en van opzij). Compleet teleurgesteld dronken we nog een pintje en gingen terug naar onze hostel.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home